Mulder Juridisch Advies & Mediation

Mr. K.G. Mulder-Wildeboer

Pers bericht Puttenaer 10 mei 2013

Familierecht en Mediationpraktijk geopend

10 05 2013

 

PUTTEN - Familierecht is altijd een ondergeschoven kindje geweest vond Kunny Mulder. Dertig jaar lang was ze werkzaam als civiel jurist in het notariaat, tot ze een paar maanden geleden besloot zelfstandig een praktijk in Juridisch advies en Mediation te starten.

 

door Maranke Pater

 

In harmonie moeilijke puzzels oplossen. Zo noemt Mulder haar huidige werkzaamheden. Ze runt haar familierechtpraktijk in de breedste zin van het woord. Ze is graag in het veld werkzaam, van executeur tot bemiddelaar. Over conflicten in een familie of de persoonlijke sfeer geeft zij advies.

Dit advies is bedoeld om conflicten op te lossen maar meer nog: om te voorkomen dat ze ontstaan. ,,Het leuke aan familierecht is dat iedereen er wel op een bepaald moment mee te maken krijgt. Het kent geen rangen of standen. Het is goed voor mensen om voorbereid te zijn op stevige discussies. Ik merk dat voor veel mensen de stap naar een notaris soms té hoog is. Het staat heel laag op hun prioriteitenlijstje. Als het goed gaat, is er niks aan de hand. Maar iedereen krijgt op een moment in het leven te maken met een overlijden, of er gebeurt iets anders waar ze niet op gerekend hadden. Dan pas realiseert men hoe weinig er geregeld is.'' In deze regio houdt Mulder zich onder andere bezig met bedrijfsoverdrachten door de eigenaar op zoon of dochter. Het gebeurt regelmatig dat belangrijke beslissingen worden uitgesteld tot het bijna te laat is. ,,Bijvoorbeeld een gezin waarvan de vader boer was en de hele zaak over wilde doen aan zijn oudste zoon. Dit kan tot veenbrandjes leiden in de familie. Broers en zussen zullen bijvoorbeeld een deel van hun erfenis willen opeisen, of ze hadden ook graag deel genomen in het bedrijf.

Een ander voorbeeld waarbij de belangen van alle kinderen spelen is bijvoorbeeld indien de ouders

tegen "gereduceerd" tarief hun woning alvast verkopen aan 1 van de kinderen, maar met de bedoeling zelf in het huis te blijven wonen waarbij het kind dan voor die ouders moet zorgen.

Ook in dergelijke situaties geeft Mulder deskundig, onpartijdig, advies.

,,Soms is het kwaad al geschied en ontstaat er binnen een familie een grote ruzie. ,,Als de ouders geen knopen wilden doorhakken, zit hun zoon of dochter met de gebakken peren.'' Sommigen worden uit de familie verbannen, of doodgezwegen. Anderen komen door roddels in een kwaad daglicht te staan. Om grote ruzies te voorkomen, is het belangrijk om op tijd aan de bel te trekken bij een specialist. Mulder wil de partijen in een conflict vooral met elkaar laten praten. Door wensen naar elkaar te uiten, kan een ander hier op ingaan. ,,De communicatie in een groep is zó belangrijk. Het is goed om te zeggen wat je van een bepaald punt vindt, zodat een ander kan reageren. Hierdoor weet iedereen waar hij/zij aan toe is. Het is belangrijk dat ieders belang wordt meegewogen. Mensen moeten er samen uit zien te komen.'' Een overdracht van een onderneming of een woning brengt veel regelgeving mee, die continu wijzigt, iets dat Mulder goed in de gaten houdt.

Binnen de Mediation praktijk houdt Mulder zich puur bezig met de bemiddeling tussen twee partijen. ,,Het is belangrijk dat beide partijen zich gehoord voelen en er in harmonie uit komen. Als je maar blijft praten met de tegenpartij, houd je ook een vinger in de pap. Daarnaast houd ik cliënten ook een spiegel voor. Hoe zouden zij zich voelen als ze in de schoenen van de ander stonden? '' Iedere zaak is anders, en daarom biedt Mulder ook maatwerk.

 

Mulder Juridisch Advies & Mediation

Bosrand 57

3881 GT Putten

Telefoon: 06-55132640

E-mail: info@mulderjuridischadvies.nl

Website: www.mulderjuridischadvies.nl

 

Bron: http://www.deputtenaer.nl/